Propostes solidàries per aquest Sant Jordi

Recollim onze iniciatives solidàries a tenir en compte de cara a la Diada de dijous


De cara la propera diada de Sant Jordi, aquest dijous 23 d'abril, són moltes les entitats que han decidit unir solidaritat i tradició. Un maridatge que s'ha consolidat la darrera dècada i que ajuda a les associacions a recaptar fons pels seus projectes. Aquí recollim onze iniciatives solidàries. 

1. Rosa contra l'oblit
Amics de la Gent Gran posa a la venda 25.000 roses solidàries, de feltre i tela, amb l’objectiu de recollir fons contra la soledat de la gent gran, una tasca que desenvolupa a 11 ciutats i territoris de Catalunya mitjançant l'acció de voluntaris.

Podreu trobar les roses, elaborades pel projecte FIL (Formació i Inserció Laboral) de la Fundació Pare Manel, a diversos punts de Catalunya.

2. Recicla Cultura
La Fundació Servei Solidari ens proposa regalar "llibres que canvien vides" i que serveixen per finançar cursos d'alfabetització per a persones nouvingudes. Els llibres que es trobaran a les parades de Recicla Cultura provenen de donacions que han fet milers de persones anònimes aquestes darreres setmanes. Podeu veure els punts de venda aquí.

3. La casa dels xuclis
Un grup de voluntaris de la Casa dels Xuklis confeccionarà prop de 1500 roses de paper i ganxet.  La idea és repartir-les entre famílies de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron i famílies d’acollida a la Casa dels Xuklis amb l'objectiu de captar fons per a diferents projectes solidaris.

4. Fundació Comtal
La Fundació Comtal també serà present durant aquest Sant Jordi amb una parada solidària on vendran roses, llibres de segona mà i material solidari. A més celebraran una festa davant del Mercat de Santa Caterina amb diversos tallers d’escriptura, contes, roses o titelles perquè els infants gaudeixin de la diada.

5. Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral
Roses vegetals, artesanes o dolces, però totes solidàries. La Fundació Catalana per la Paràlisi cerebral destinarà els beneficis obtinguts a diferents programes que du a terme per tal que els usuaris, persones afectades de paràlisi cerebral, puguin gaudir d'una vida normalitzada. Les podreu trobar a dues parades a la Rambla de Catalunya i la Rambla del Poble Nou.

6. Roses solidàries per la salut mental
La Fundació Joia i Apunts celebren aquest Sant Jordi amb la venda de roses solidàries a quatre parades ubicades a Barcelona. Per la compra de cada rosa, a més, regalen un llibre de segona mà.

Tots els diners recaptats amb la venda de roses i material de papereria (punts de llibre, llibretes amb imant...) es destinaran a la consecució de la tasca d'inserció social i laboral de persones amb trastorns de salut mental. 

7. Creu Roja
Més d'un centenar de persones participaran en la venda de la "Rosa Solidària" aquest 23 d'abril. Aquest és el desè any consecutiu que l'assemblea local de Barcelona organitza aquesta iniciativa i els fons serviran per finançar la campanya de Nadal amb què l'entitat dóna suport a les persones grans en situació de vulnerabilitat.

Els ciutadans que s’apropin a les taules de la Creu Roja trobaran també informació diversa sobre els projectes i programes gestionats per l’assemblea local de la Creu Roja a Barcelona i podran obtenir gratuïtament literatura infantil.

8. Una rosa pels "infants invisibles"
Amb el lema ‘I si un dia el drac fossis tu?’ la Fundació IReS anima a comprar roses solidàries. Un any més, en col·lboració amb empreses i entitats catalanes, la Fundació fa una crida per sumar-se a la lluita per a la inclusió social dels col·lectius més vulnerables.
 
La recaptació obtinguda de la venda de roses es destinarà al dispositiu Aferra't: infants invisibles que vol ajudar els nens i les famílies que pateixen situacions de violència i evitar així la transmissió generacional d'aquestes situacions i dels efectes que tenen en els infants.

La novetat d'aquest any serà la Rosa-Conte, una rosa que inclou una llegenda de Sant Jordi amb un final diferent. Vols saber com acaba la història? Podràs trobar les roses al Passeig de Gràcia 68-70.

9. Una rosa per acabar amb les addiccions
El Projecte Home Catalunya sortirà al carrer per vendre roses que els propis usuaris de l'entitat han confeccionat. Tots els beneficis es destinaran a finançar els programes de tractament per a persones amb drogodependències. Per cada rosa que compris et regalaran un punt de llibre dissenyat pels joves i adolescents en tractament a l'entitat.

10. Bijuteria rosa
Per aquells que busquin alternatives a la flor tradicional, la col·lecció de bijuteria (anell, arracades i agulles de pit) del Mercat Social els farà sentir com a Sant Jordi tots els dies de l'any.

Els diners que s’aconsegueixin es destinaran als Tallers Artintegrat, un projecte d’inserció sociolaboral centrat en l’àmbit de l’artesania per a joves amb risc d’exclusió.

11. Fundació Friends-Aperger
La fundació Friends-Aperger també tindrà la seva parada solidària de roses i llibres, al carrer Aragó 227, davant de la Botiga Friends (CET). Els beneficis es destinaran a les tasques de la fundació en suport a joves amb la Síndrome d'Asperger.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU VALLES ORIENTAL
2.

Si la Gent fons Solidaria per SANT JORDI , Tingues diners tindria que comprar ROSES HI LLIBRES HI regalarlos donar-los a les persones ingresades al hospital . A donarlis alguna alegria he LES ROSES PER DONES HI NOIES I ELS LLIBRES ALS NOIS HI HOMES . .. Els de Barcelona si veuen gent sense Sostre quels regalin algun LLibre ho Rosa hi algu de menjar diners QUE Sant Jordi arribes a molta mes gent que mai arriba normalment si no ja gent solidaria voluntaria generosa

  • 2
  • 0
FUNDACIO FRIENDS - ASPERGER BARCELONA
1.

Fantàstiques propostes!

Volem afegir que Fundació Friends - Aperger també tindrà la seva parada solidària de roses i llibres, al carrer Aragó 227, cantonada Balmes, davant de la Botiga Friends (CET). Els beneficis es destinaran a les tasques de la fundació en suport a joves amb la Síndrome d'Asperger. Us hi esperem!
www.fundaciofriends.org

  • 1
  • 0

Comenta aquest article